FRI FRAKT & ENKLA RETURER

Hur länge ska jag amma?

hur länge ska jag amma


Det är många som vill ha svar på den frågan och jag undrar också över det själv.

Livsmedelsverket och WHO (World Health Organisation) rekommenderar att helamma i minst sex månader och fortsätta ge bröstmjölk till barnet är minst två år. Bröstmjölk är bästa näringen för barnet och är perfekt balanserad när det gäller innehållet av kolhydrater, proteiner, fetter, vitaminer och mineraler. Den stärker barnets immunförsvar, förhindrar allergier och minskar risken för sjukdom.

Amning är mycket individuell och det finns inte någon tidpunkt att sluta som är bäst för alla. Man ska amma så länge man själv vill och så länge barnet vill.

Varför ska jag amma längre än 6 månader?

Om du är hälsosam och tycker att det är så mysigt att sitta och ha en bebis som ligger vid bröstet och smaskar belåtet, varför ska man sluta? Att fortsätta amning är bra för hälsan både för dig och barnet. Det handlar också om att skapa ett starkt känslomässigt band mellan mamma och barnet.
Läs mer: 10 fördelar med amning för dig och ditt barn
 
Många mammor upplever de första veckorna av amning svår, men de som håller fast vid det är vanligtvis glada att de gjorde det.

Hur länge ska jag amma

 
Att komma tillbaka till jobbet betyder inte att amning måste sluta. Massor av kvinnor mjölkar ur brösten med bröstpump (ibland fryser bröstmjölk i påsar), så man kan kombinera matning med bröstmjölk och mjölkersättning.

Innehåller bröstmjölken någon näring efter 6 månader?

Det är fortfarande många som tror att efter sex månader finns det inte någon näring i bröstmjölken! Det visar bara hur lite vet vi om amning och att gamla myter fortfarande lever i samhället. Sanningen är att efter sex månader är bröstmjölk mycket näringsrik och innehåller proteiner, fett, vitaminer, antikropparna och andra ingredienser som barnet behöver för att kunna växa och bli skyddad mot infektioner.

 

I bröstmjölken finns fortfarande många speciella tillväxtfaktorer som hjälper immunsystemet att mogna och som hjälper hjärnan, tarmarna och andra organ att utvecklas.

 

Känn dig bekväm och trendig under hela graviditeten och även efter! Våra mammakläder är gjorda av mjukt och naturligt stretchmaterial och den smarta amningsöppningen låter dig alltid amma bekvämt och diskret på alla platser.

Bekväma mammakläder graviditet diskret amning

 

Det är synd att stora internationella mjölkersättning producenter sprider falsk information om bröstmjölk via sin marknadsförings aktiviteter och pushar användningen av mjölkersättning (en dålig kopia av bröstmjölk) vid ett till tre år! De nämner ofta att bröstmjölk (vilken formel de försöker att kopiera utan framgång) är bara näringsvärt i 6 månader eller ännu mindre. Tyvärr lyckades de övertyga många människor, även professionella och central personal i vården, och skapade många frågor bland föräldrar. 

Amma längre? Blir mitt barn beroende av mig?

Tror inte på det! Ofta pressar vi barn att bli ’oberoende” för snabbt (att sova ensam, att ta försa steg, att göra något utan föräldrar). Låt de bestämma själva. Om ett behov är uppfyllt går det bort. Om ett behov är inte är uppfyllt (såsom behovet att amma och vara nära sin förälder), är det fortfarande ett behov.

 

Läs mer: 10 fördelar med amning för dig och ditt barn

Källa: 

http://www.who.int/nutrition/topics/exclusive_breastfeeding/en/

Andra artiklar

Gillar du ditt barn? En chockerande fråga som öppnar ögon
Gillar du ditt barn? En chockerande fråga som öppnar ögon
  En fråga, som kanske låter lite konstigt och är lite chockerande men öppnade mina ögon och hjälpte mig att förstå ...
Läs mer
10 tips mot illamående vid graviditet
10 tips mot illamående vid graviditet
Illamående är ofta det första tecknet på graviditet. Du kan börja att må illa tidigt, nästan direkt efter befruktning...
Läs mer
Tidiga tecken på graviditet - vecka för vecka
Tidiga tecken på graviditet - vecka för vecka
Det finns många tidiga symptom på graviditet. Första tecknet på graviditet kan komma direkt från början eller efter f...
Läs mer

Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras