FRI FRAKT & ENKLA RETURER

5 tips att överleva värmen och må bättre under varma dagar

 Må bättre under vaarma dagar

De flesta av oss kan inte vänta på de första sommardagarna. Sol, varm luft och picknick på stranden – det är sommaren! I år har sommaren varit mycket generös mot oss. Det blev mycket varmare än många av oss hade trott.

För många som väntar barn det är ännu svårare att må bra och hantera så höga temperaturer. Om man väntar en liten bebis upplever man ofta att det är ännu varmare. Man svettas mer, känner trötthet och ofta får man ”elefantfötter”.

Man behöver inte låsa in sig i kylen för att känna sig svalare och bekvämare?

Här är fem tips för att må bra under varma sommardagarna:

  1. Drick vatten

Om man svettas, förlorar man mycket natrium och mineraler. Försöka att dricka ca 2.5 liter vätska (vatten, juice…), ofta, men i små portioner. Ta en vattenflaska och använd den när du är ute och även hemma. Det blir enklare att kontrollera vattenintaget. Man kan också dricka färsk juice eller smoothies, eftersom de innehåller många vitaminer, mineraler och fibrer.        

Må bättre under varma dagar - vatten

  1. Dra ner på mängden salt i maten

När man minskar mängden salt man äter, kommer också svullnaden att minska. Men, man ska inte eliminera saltet helt, eftersom det innehåller jod, ett viktigt mineral för tillväxten av en frisk baby.

 

  1. Använd andningsbara kläder

Försök att klä dig i lätta sommarkläder av material som andas exempelvis bomull. Bästa är mammaklänningar som är luftiga, har lös passform och är i ljusa färger. Du kommer att uppleva mindre av värmen och svettas mindre om du har bekväma kläder på dig.

Amma diskret bekväm banner blog post

 

  1. Hålla benen i högläge

När du håller benen i högläge, skapas välbehövlig cirkulation. Försöka att hitta en stund att koppla av och lägg dig med benen i högläge.

 Må bättre under varma dagar - hålla benen i högläge

  1. Bada

Det är hälsosamt att röra på sig under graviditeten och simning är perfekt under sommaren. Det känns så skönt att känna sig viktlös och få lite motion. Bada där vattnet inte är för varmt eller kallt. Simma i ett tempo som känns skönt och rätt för dig.

 Bada och må bättre under varma dagar

 

 

Amma diskret bekväm banner blog post

Andra artiklar

Gillar du ditt barn? En chockerande fråga som öppnar ögon
Gillar du ditt barn? En chockerande fråga som öppnar ögon
  En fråga, som kanske låter lite konstigt och är lite chockerande men öppnade mina ögon och hjälpte mig att förstå ...
Läs mer
10 tips mot illamående vid graviditet
10 tips mot illamående vid graviditet
Illamående är ofta det första tecknet på graviditet. Du kan börja att må illa tidigt, nästan direkt efter befruktning...
Läs mer
Tidiga tecken på graviditet - vecka för vecka
Tidiga tecken på graviditet - vecka för vecka
Det finns många tidiga symptom på graviditet. Första tecknet på graviditet kan komma direkt från början eller efter f...
Läs mer

Lämna kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras